Binnenkort opent de expositie “Mix” haar deuren, een experimentele tentoonstelling volledig georganiseerd door derdejaars designstudenten van het St. Joost School of Art & Design 

Wat je hier kunt verwachten is letterlijk een vrije en speelse ‘mix’ van stijlen en disciplines, variërend van experience design, product design, boekontwerp en grafisch design  van een nieuwe generatie ontwerpers.

Deelnemende kunstenaars: Anne-Lisa Mulder, Arianna Oostdam Blasco, Fay Crauwels, Indi Theeuwes, Ismay Bosman, Jade Rijnen, Jessica Volkers, Julia Klerkx, Larissa Baas, Lisa Ruizenaar, Mariëtte de Blok, Minouk Buis, Nancy van Poppel, Niké Scholten, Romy Labarile, Sam Woerdeman, Sander Verwijmeren, Sebastian van der Born, Sophie Verwaaijen, Victoria Durinck, Yara van der Veen en Zara Visser.

Arianna Oostdam Blasco & Fay Crauwels zijn grafisch ontwerpers met een liefde voor print, typografie en analoge grafische technieken. In aanvulling daarop gebruiken ze digitale tools om hun ontwerpen uit te breiden en te bewerken. Ze hebben de branding van de huidige ”Mix” expo ontworpen. Hierbij horen de posters, merch, animaties en het Instagram account.

Indi Theeuwes onderzoekt hoe zij als ontwerper de levensduur van objecten binnen het interieur kan verlengen. Dit heeft zij tijdens dit project gedaan door te experimenteren met siliconenrubber. Hierbij dragen de eigenschappen van het materiaal bij aan het creëren van een ervaring.

Ismay Bosman (22) maakt werk wat altijd een sociaal onderwerp als thema heeft. Het werk is vrijwel altijd ruimtelijk uitgevoerd en open voor interpretatie van de kijker. Voor de expositie is ze aan de slag gegaan met het thema faalangst en hoe ze dit zelf ervaart in de maatschappij op dit moment.

Jade Rijnen & Sophie Verwaaijen maken werk op basis van onderzoek naar menselijk gedrag. Het project is specifiek gericht op interactie (met name irritaties) die ontstaan in het openbaar vervoer. Ze maken gebruik van verschillende media waardoor er een breed scala aan uitingen ontstaan. Gebaseerd op het psychologische fenomeen “macht van de situatie” hebben zij een campagne gestart. Met als doel van deze campagne meer tolerantie en verbinding aan te moedigen.

Julia Klerkx maakt vooral werk met textiel en prints. Vaak met een groter onderwerp, daarom is het ook vaak informatief en draagbaar. Met dit werk ’below sea’ maakt ze de zeespiegelstijging bespreekbaar onder de jongeren en jongvolwassenen in de vorm van kleding. Door de informatie of de aesthetic wordt het gekocht en gedragen, waardoor het heel de wereld rondgaat.

Larissa Baas wil met haar werk verwondering brengen en mensen meenemen naar een andere wereld. Interactie en storytelling spelen hierbij een belangrijke rol. Met haar scenografie voor het theaterstuk ’Alice in wond wond wonderland’, wil ze de bezoeker onderdompelen in de wereld van Alice en ze een nieuwe blik geven op onze huidige samenleving.

Lisa Ruizenaar & Romy Labarile vormen samen ‘We Lory Studio’. De studio is gedreven door een gedeelde passie voor zelfexpressie en grenzeloze ontwerpvrijheid. Met het project ‘In State of Confusion’ hopen Romy en Lisa een dieper begrip en bewustzijn te creëren rondom de complexiteit van verwarring en de diverse emoties die het met zich meebrengt.

Mariëtte de Blok houdt zich vooral bezig met grafisch werk, met name binnen de druktechnieken en boekbinden voelt ze zich heel erg thuis. In haar projecten is vaak wel een gevoel van nostalgie, emotie en persoonlijkheid te herkennen. Ze wil ruimte creëren voor een open gesprek en maakt mensen graag blij met haar werk. Met het boek ‘Reminiscence’ laat ze zien hoe we door de jaren heen herinneringen documenteren en met elkaar delen.

Minouk Buis maakt vooral werk in branding en alles wat daar mee te maken heeft. Met dit project heb ik mij gefocust op een shop-gevoel, wanneer heb je dat en wanneer niet? Hiervoor heb ik een winkel ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben met geld en hier dus een shop gevoel kunnen krijgen ook al is het kleding gratis voor hen.

Nancy van Poppel (23) & Victoria Durinck (23) werken samen aan het project: Femicide, vrouwenmoord. Femicide komt opvallend vaak voor bij het verbreken van een al dan niet vermeende relatie. Ofwel: gender-gerelateerd geweld. Wij willen met ons project informatie/ bewustwording creëren en de term Femicide meer onder de mens brengen.

Niké Scholte (23) haar werk komt voornamelijk voort uit een interesse om met het menselijk lichaam te werken. Tijdens haar huidige project is ze bezig een wearable te creëren. Deze wearable zal de fantasie en de werkelijkheid samenbrengen en hiermee escapisme in een positiever daglicht zetten.

Yara van der Veen is op het moment veel bezig met onderwijs, kinderen en taal. Met haar project “geluksvogels” wil zij tweetalige kinderen/ kinderen met een migratie achtergrond en hun ouders ondersteunen in het leren en begrijpen van taal, maar ook het plezier in lezen en nieuwsgierigheid naar boeken stimuleren. Doormiddel van kleuren veranderen illustraties en wisselen teksten van taal. Een nieuwe manier van voorlezen en voorgelezen worden.

Ontdek de unieke expositie “Mix” met werk van 3e jaars studenten NDA van het St. Joost.

Toegang : gratis
Opening : vrijdag 2 juni – 16.00 / 21.00
Expositie : zaterdag 3 &; zondag 4 juni – 11.00 / 17.00
Locatie : Electron/MotMot Gallery, Belcrumweg 19 4815 HA Breda