Op zondag 14 mei presenteert het trio Zinder haar eerste album RESTYLED! bij Poppodium Phoenix in Breda. In Coronatijd snakten de Bredase zangeressen Lotte van Roosmalen, Caja van der Werff en Leonie Muller naar muzikale uitdagingen. Samen ontwikkelden ze, met financiële steun van de Gemeente Breda een bijzonder liedprogramma.

In Restyled zingt Zinder oudnederlands liedrepertoire, vanaf de middeleeuwen, in een compleet nieuwe jas. Met de tong van toen voor oren van nu. Met het besef dat, ondanks dat we nu in een snelle tijd leven, tijd tijdloos is. Net als liefdesverdriet, oorlog, overspel, afgunst, rouw en gelukzaligheid.

Alle liedbewerkingen zijn door het trio zelf gemaakt. Vocale meerstemmigheid is het uitgangspunt, aangevuld met voor de hand liggende én onverwachte instrumentatie: piano, contrabas, cajon, speeldoosje, grind, kokosnoten, bodypercussie, Microkorg, flessen, etc.

Zinder presenteert haat eerste EP op zondag 14 mei om 16 uur in Phoenix in Breda. In het voorprogramma (om 15 uur) presenteert zangeres en pianiste Luciënne Lardenoye een aantal liedjes van haar nieuwe album.

Zinder treedt ook 3x op tijdens Princenhage Klassiek in Breda en  tijdens “Kraai en Soep” bij de Cultkitchen in Breda.

Kaarten zijn te koop via www.poppodiumphoenix.nl. Kijk voor meer informatie op www.zinder.band of luister alvast op Spotify.