Op de laatste vrijdagochtend van juni bruiste het al vroeg van bedrijvigheid bij Satelliet Breda. Hier kwam topkok Maarten Camps, van restaurant Wolfslaar, het ontbijt klaarmaken voor tachtig donateurs en vrijwilligers van Stichting Jeugdontbijt Breda initiatief. (Foto Edwin Wiekens)

Jeugd Ontbijt Breda initiatief (JOBi) bestaat deze maand een jaar. In samenwerking met Bredase bedrijven en particulieren zorgden zij er het afgelopen jaar voor dat 85 Bredase basisschoolleerlingen wekelijks een ontbijtbox thuis ontvingen. Dat zijn kinderen die opgroeien in gezinnen die, door armoede of andere omstandigheden, zelf niet in staat zijn om in een ontbijt te voorzien. “Opgroeien in armoede heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van het kind. Kinderarmoede is een complex probleem, wij proberen met de hulp van een groep betrokken Bredanaars onze bijdrage te leveren aan de oplossing van dit probleem”, zegt JOBi-voorzitter Reginald Berretty.

Om vrijwilligers, bestaande én nieuwe donateurs te bedanken, bood Maarten Camps direct aan om een ontbijt te bereiden. “Ik realiseer me hoe bevoorrecht we zijn om dagelijks met smaakbeleving en lekker eten bezig te mogen zijn. Maar dat is lang niet voor iedereen bereikbaar. Bij Wolfslaar hechten we veel waarde aan eerlijke ingrediënten. De groenten komen bijvoorbeeld uit eigen tuin. Op mijn manier wil ik bijdragen om de Vrienden van JOBi te bedanken voor hun toewijding en betrokkenheid.”

Donateurs

Met een financiële bijdrage van € 365 kan direct én concreet een bijdrage worden geleverd aan de  bestrijding van armoede onder Bredase kinderen. Voor dit bedrag kan één kind een jaar lang, 365 dagen, de dag beginnen met een gezond ontbijt. Om ook het komend jaar gezinnen die het nodig hebben te blijven ondersteunen, zijn nieuwe donateurs van harte welkom.