Het Spanjaardsgat Festival komt terug in 2024. Het blijft een festival waarbij orkesten centraal staan. Zo zal onder andere het Breda Festival Orkest weer op het ponton bij het Spanjaardsgat staan en werkt de organisatie weer samen met Defensie voor een optreden van de Marinierskapel of de Luchtmachtkapel.

Breda en festivals horen bij elkaar als pen en papier. Het jaarlijks terugkerende Spanjaardsgat Orkestfestival is door de gemeente al eens aangemerkt als één van de tien pareltjes van de stad en behoort tot het cultureel erfgoed. Het festival biedt een professioneel buitenpodium aan grote gezelschappen en orkesten, op één van de meest aansprekende, historische locaties in Breda.

Vanwege deze combinatie neemt het festival een unieke positie in op de evenementenkalender.

De originele samenwerkingen, een verrassende mix met andere genres en de eigentijds vernieuwende initiatieven staan centraal.

Het Spanjaardsgat festival voor orkesten en uitgebreide bands duurt 5 dagen. (Semi) professionele gezelschappen, amateur- en gelegenheidsorkesten, militaire kapellen en grote ensembles, iedereen is welkom, zolang we maar van een groot muzikaal gezelschap spreken met minimaal 20 deelnemende muzikanten.