Zorg voor wat verlichting van de winterdip in februari met een bezoek aan een van de nieuwste topfilms bij Pathé. Niet te missen is het langverwachte vervolg Dune: Part Two, een nieuw episch avontuur met een sterrencast inclusief Timothée Chalamet en Zendaya. Foto: Warner Bros. Pictures International Holland All rights reserved

Laat je opvrolijken door de kleurrijke romantische komedie Verliefd op Bali of dompel jezelf onder in de spionagethriller Argylle waar Bryce Dallas Howard en Sam Rockwell de grens tussen fictie en realiteit doen vervagen. Nog geen genoeg gekregen? Waag jezelf deze maand dan aan actiefilm Madame Web met Dakota Johnson in de hoofdrol. Liefhebbers van komedie en misdaad zitten goed bij de Nederlandse film Scotoe, waar streetwise rechercheurs Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara) een uniek cocaïnesmokkel onderzoek leiden.

Ontdek deze maand het arthouse genre met nieuwe titels zoals Poor Things met Emma Stone en Willem Dafoe, of kijk mee naar het waargebeurde verhaal van de opkomst én ondergang van de beroemde worstelaars familie Von Erich in The Iron Claw met Zac Efron, Jeremy Allen White en Harris Dickinson. Voor de kleinste filmfans heeft Pathé een nieuwe selectie aan kinderfilms voor het hele gezin, waaronder het avontuurlijke Don & DJ: Vrienden Voor Het Leven en de spannende Nederlandse gamefilm Game On. Kijk je liever thuis op de bank een fijne film, dan heeft Pathé Thuis ook weer een grote collectie aan nieuwe releases, waaronder de zeer populaire prequel The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.

Nieuwe topfilms bij Pathé

1 februari 2024

Argylle (IMAX, 4DX, ScreenX, Dolby Atmos, Dolby Cinema)

Argyle is een scherpzinnige, grensverleggende spionagethriller. Bryce Dallas Howard speelt Elly Conway, een teruggetrokken auteur van succesvolle spionageromans. Haar rustige avonden thuis worden verstoord wanneer de fictieve plots van haar boeken steeds meer overeenkomsten vertonen met echte spionageactiviteiten. Samen met Aiden, gespeeld door Oscar®-winnaar Sam Rockwell, racet Elly de wereld over met haar kat Alfie in haar rugzak om moordenaars een stap voor te blijven, terwijl de grens tussen haar fictieve en echte wereld vervaagt.

1 februari 2024

Verliefd op Bali

Drie vrouwen, drie generaties, één eiland… een eiland om verliefd (op) te worden! Na het overlijden van haar Indische oma overtuigt influencer Jenny haar moeder en zus om met haar naar Bali te gaan. Ondanks hun verschillen en persoonlijke motivaties onthult de zoektocht naar familie roots te midden van de kleurrijke Indonesische cultuur niet alleen een oude liefdesgeschiedenis, maar brengt het ook onverwachte nieuwe liefdes teweeg. Verliefd op Bali is de derde film in de populaire Verliefd Op-serie heeft een sterrencast met onder andere Anouk Maas, Jim Bakkum, Edwin Jonker en Soy Kroon.

1 februari 

Scotoe

Scotoe vertelt het verhaal van twee streetwise rechercheurs Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara). Wanneer ze een grote cocaïnesmokkel op het spoor komen zien ze dat als een enorme kans om zichzelf te bewijzen. Maar hun ‘unieke’ Turkse en Marokkaanse werkmethodes zorgen ervoor dat ze door de hoofdcommissaris (Daphne Deckers) van de zaak worden gehaald. Ze zetten het onderzoek stiekem door en als Sino’s vrouw Esra (Melisa Asli Pamuk) in de zaak verstrikt raakt, moeten ze alles op alles zetten om hun baan en familie te redden.

15 februari 2024

Madame Web

In deze spannende actiefilm is Dakota Johnson te zien als Cassandra Webb, een ambulancemedewerker uit Manhattan die ontdekt dat ze mogelijk helderziend is. Als ze geconfronteerd wordt met haar verleden sluit ze een verbond met drie jonge vrouwen die een grootse toekomst te wachten staat. Maar dan moeten ze wel de gevaren van het heden zien te overleven.

15 februari 2024

Bob Marley: One Love (Dolby Cinema, Dolby Atmos)

One man. One message. One revolution. One legend. Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn muziek.

29 januari 2024

Dune: Part Two(IMAX, 4DX, ScreenX, Dolby Atmos, Dolby Cinema)

In Dune: Part Two vervolgt Paul Atreides zijn legendarische reis met Chani en de Vrijmans, vastberaden wraak te nemen op degenen die zijn familie ten val brachten. Paul staat voor een cruciale keuze: tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum, om de verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien. Met een indrukwekkende internationale sterrencast, met o.a.  Timothée Chalamet en Zendaya, is Dune: Part Two het langverwachte vervolg op de met zes Academy Awards bekroonde Dune uit 2021.

KIDS films bij Pathé

7 februari

Don & DJ: Vrienden Voor Het Leven

In Don & Dj: Vrienden voor het Leven komt een pop genaamd Don tot leven in een oud poppentheater in Central Park. Verlangend naar avontuur, verlaat Don het theater en ontmoet DJ Doggie Dog, een knuffeldier met rapperambities. Samen beleven ze een bijzonder avontuur en ontdekken dat zelfs de kleinste personages heldhaftige rollen kunnen spelen in het hart van New York City.

Meer informatie

7 februari

Game On

Issam, ook bekend als Marouane, koestert de droom om een pro-gamer te worden. Wanneer zijn moeder zijn computer weggooit vanwege slechte cijfers, stort zijn wereld in. Onwetend van het gevaar daarbuiten, ontdekt Issam dat kwaadaardige AI de echte wereld bedreigt door de gamewereld te infiltreren. Samen met de top 8 beste gamers, waaronder zijn idool Ripvis (Gio), moet Issam zijn gamingvaardigheden bundelen om vijf reallife game levels te overwinnen en de wereld te redden van de dreiging.

Meer informatie

14 februari

Beestenboel aan Boord

In Beestenboel aan Boord horen Vini en Tom, twee vrolijke muizen, per ongeluk dat Noach slechts één koppel van elke diersoort op zijn ark mag verwelkomen. De avontuurlijke muizen bundelen hun krachten en bedenken een plan om stiekem aan boord te glippen. Het avontuurlijke en spannende verhaal, waarin samenwerking en muziek cruciaal zijn, is perfect voor het hele gezin en biedt een vrolijke filmervaring voor jonge ontdekkingsreizigers.

Meer informatie

In Brabant heeft Pathe bioscopen in Breda, Eindhoven, Helmond en Tilburg (2x) | Ga naar de actuele Pathe filmagenda.