De lente is begonnen en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Bij Pathé valt er ook deze maand weer genoeg te beleven, weer of geen weer. Zo start de filmmaand met hét ultieme uitje voor de echte griezelaars: Pathé Horror Night, met deze avond de première van de horror The First Omen. Foto: The Walt Disney Company Benelux / 20th All Rights Reserved.

Ook aan actie deze maand wederom geen gebrek, met Ryan Gosling en Emily Blunt als tortelduifjes in The Fall Guy, een spannende actiefilm met een komische twist. Ga mee op avontuur tijdens Ghostbusters: Frozen Empire, waarin de familie Spengler terugkeert naar de iconische brandweerkazerne in New York om de originele Ghostbusters te assisteren bij een geheim onderzoek of stort je in de chaos van Civil War, een spectaculaire film over een uitgebroken burgeroorlog in de VS. Als dat nog niet genoeg actie was, kijk dan mee hoe drie jonge mariniers het verschil moeten zien te maken tijdens een conflict dat snel escaleert in Invasie, met o.a. Fedja van Huet en Tarikh Janssen.

Voor de muziekliefhebbers staat er in april de langverwachte release van SUGA | Agust D TOUR ‘D-DAY’ THE MOVIE op het programma, een film die de laatste tourdatum van Agust D tot leven brengt. En voor een avondje uit tijdens de Ladies Night is er Back to Black, een eerbetoon aan de iconische Amy Winehouse en haar levensverhaal. Haal je de bioscoop liever naar huis? Voor een comfortabele filmavond op de bank met Pathé Thuis kijk je deze maand naar Bob Marley: One Love en The Beekeeper, twee titels die het heel goed deden in de bioscopen.

Pathé Specials

5 april 2024

Horror night: The First Omen 

Op vrijdag 5 april keert de Horror Night angstaanjagender terug dan ooit! Duik in het duister tijdens The First Omen, dé nieuwe horrorfilm met niemand minder dan Bill Nighy in de hoofdrol. Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, komt ze een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof.

10 + 13 april 2024

Music: SUGA | Agust D TOUR ‘D-DAY’ THE MOVIE 

SUGA | Agust D TOUR ‘D-DAY’ THE MOVIE is een film van de laatste tourdatum van Agust D, ook wel bekend als SUGA van BTS. Beleef de momenten uit het concert opnieuw, inclusief zijn rijke muzikale wereld en optredens, explosieve energie en gezamenlijke optredens. De langverwachte film van BTS SUGA’s Encore Concert barst wereldwijd op het grote doek!

17 april 2024

Ladies Night: Back to Black (Dolby Cinema, Atmos)

Een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.

 

Nieuwe topfilms bij Pathé

04 april

Ghostbusters: Frozen Empire (Dolby Cinema, Atmos, ScreenX, 4DX)

In Ghostbusters: Frozen Empire keert de familie Spengler terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Als bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, moeten de nieuwe en oude Ghostbusters samenwerken om hun stad te beschermen en de wereld te behoeden voor een tweede ijstijd.

Meer informatie

11 april 

Civil War (Dolby Cinema, Atmos, IMAX, 4DX)

Civil War is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van – waarschijnlijk – het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen.

Meer informatie

11 april 

Invasie

Na de succesvolle series Mocro Maffia, Het Gouden Uur en Hoogvliegers tekent Bobby Boermans voor de regie van de actiefilm Invasie. Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

Meer informatie

25 april 

The Fall Guy (Dolby Cinema, Atmos, ScreenX, IMAX, 4DX)

Hij is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de hoogste constructies vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat hem bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezongen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen.

Meer informatie

In Brabant heeft Pathe bioscopen in Breda, Eindhoven, Helmond en Tilburg (2x) | Ga naar de actuele Pathe filmagenda.