Heb jij zin om met je partner te genieten van een dagje uit in Brabant? Een goede keuze, want je gaat het samen vast en zeker naar je zin hebben. In het mooie Brabant is erg veel leuks te doen maar waar houd je van? Ga je het liefst wandelen, dan naar de film en ergens wat eten? Of wat zijn de wensen? Opties zijn er genoeg en daarom raden we je aan om onze tips voor een dagje uit in Brabant met je partner door te nemen en dan kun je samen kijken wat je gaat doen tijdens jullie heerlijke dagje.

Zuidwaterlinie

Als je samen een dagje uit wil in Brabant dan kun je eens kijken naar de Zuidwaterlinie. Het is namelijk zo dat de historische linie door vijf regio’s loopt in Brabant met 11 vestigingssteden. Een leuk romantisch dagje weg, laat je maar eens inspireren door het complete aanbod en kies dan de activiteiten waar je samen van wil genieten tijdens jullie dagje uit in Brabant. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen op pad te gaan en het verhaal van de tachtigjarige oorlog te ontdekken, je gaat dan ook forten bekijken, of naar het stadspaleis. Een andere leuke optie is om samen een stedentrip te maken. Deze is namelijk verspreid over de hele provincie en zo leer je heel Brabant wat beter kennen. Iedere stad heeft namelijk zijn eigen karakter en sfeer. Een leuk dagje uit naar Breda of Den Bosch bijvoorbeeld? Het kan allemaal geregeld worden.

Dagje Breda

Breda is toch wel een stad die erg populair is om samen te bezoeken. Een mooie wandeling maken in de vestigingsstad, vol geschiedenis en veel monumenten zoals de Duiven- en Granaattoren. Maar ook de gezellige en historische binnenstad wil je niet missen als je samen op pad gaat. Als je er wat actiefs van wil maken dan kun je de Grote Kerk beklimmen. Misschien wil je liever iets doen wat rustiger is en dan kun je een boottochtje maken. In het mooie Breda is er veel mogelijk.

Dagje Grave

Grave is ook een bezoekje meer dan waard als je een dagje uit zoekt in Brabant. Je kunt er heel goed winkelen, maar er is ook erg veel te zien. Of dat je nou wat rustigs wil doen of je zoekt graag spanning op, het is hier allemaal mogelijk!