Kunstenaars van Kunstroute Haagse Beemden organiseren twee groepsexposities tijdens het Haagse Beemden Festival

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni vinden in de Haagse Beemden twee groepsexposities plaats van kunstenaars van Kunstroute Haagse Beemden. Kunstroute Haagse Beemden is het tweejaarlijks kunstevenement, waarbij kunstenaars, die wonen en of werken in de Haagse Beemden hun ateliers voor het publiek openstellen en hun werk exposeren. De toegang is gratis.

Twee exposities

Kunstroute Haagse Beemden wordt gewoonlijk op de tweede zondag in juni gehouden. Dat zou dit jaar dan op zondag 11 juni zijn. Maar omdat dit direct na het Haagse Beemden Festival zou vallen, hebben de deelnemende kunstenaars besloten om aan te haken bij het festival, dat op 10 juni gehouden wordt. Tevens is er nu op vrijdag 9 juni een extra dag aan de expositie toegevoegd. 

Veel bewoners zullen tijdens het wijkfestival toch al op de been zijn en de deelnemende kunstenaars hopen dat op deze manier nog meer wijkbewoners met hun werk kennis zullen maken en ervan zullen genieten. 

Nieuw dit keer is ook, dat de kunstenaars hun werk in plaats van in hun eigen ateliers, op twee verschillende locaties exposeren. De groepstentoonstellingen zijn te bezoeken in de Lucaskerk en het Wijkcentrum Heksenwiel. De kunstenaars zullen op beide dagen aanwezig zijn en gaan graag met bezoekers in gesprek over hun werk. 

Tijdens het Haagse Beemden Festival wordt de wijkverjaardag gevierd. Dit jaar bestaat de Haagse Beemden 46 jaar.

Deelnemers

Hanneke Barendregt, Liesbeth Bossink, Antonieta Derksen Ponce, Angèle Evers, Linda de Geus, Maike Godefroy, Simone Grootveld, Margreet Lankhuizen, Marja Machielse, René Vonk en William van der Zanden. 

Officiële opening door wethouder Bruijns

Wethouder Jeroen Bruijns van Buitenruimte en Regio opent op zaterdag 10 juni de tentoonstelling in de Lucaskerk. De verwachting is dat de officiële opening rond 10.15 uur zal plaatsvinden.

Praktische informatie:

Kunstroute Haagse Beemden is te bezoeken op vrijdag 9 juni van 14.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 10 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Locaties: Lucaskerk, Tweeschaar 125 en Wijkcentrum Heksenwiel, Heksenwiellaan 2, Haagse Beemden, Breda. De toegang is gratis.