De Grote Kerk in Breda is half maart voor de derde keer gastvrouw van de Brabant Art Fair en dan is ze heel even nóg mooier dan ze al is. Na de succesvolle eerste edities, exposeren dit jaar 75 kunstenaars een selectie van hun mooiste kunstwerken.

De Grote Kerk in hartje Breda staat op zaterdag 16 en zondag 17 maart (11.00 – 17.30 uur) weer vol met ruim 600 kunstwerken van getalenteerde kunstenaars.

Extra torenbezichtigingen tijdens Art Fair

Natuurlijk kan er, naast de prachtige kunstwerken én het mooie interieur van de Grote Kerk, ook worden genoten van een kopje koffie of thee, een heerlijk glaasje wijn en wat lekkers, verzorgd door de Bredase cateraar Pim Elbers, van CuliNice catering. Verder biedt de organisatie, in samenwerking met Gilde de Baronie, extra torenbezichtigingen aan.

Alle kunstenaars zelf aanwezig

Tijdens Brabant Art Fair exposeren 75 kunstenaars uit heel Nederland (en deels uit België) een selectie van hun kunst. Er zijn, naast werken van keramiek, brons en hout ook schilderijen in olie- en acrylverf en sieraden te zien en te koop. Voor elke bezoeker is er kunst die zal aanspreken.

Bezoekers maken kennis met de kunstenaars zelf, die graag meer vertellen over de werken die de bezoekers boeien. Bijkomend voordeel zijn de prijzen van de kunstwerken: men betaalt in de regel veel minder dan in een galerie omdat de kunstenaars geen commissie hoeven af te dragen.

Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen

De organisatie heeft als een van haar doelstellingen ‘Het leggen van contacten tussen (beeldend) kunstenaars en kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars.’ Mede om die reden is er voor gekozen om de toegangsprijs voor de beurs zeer laag te houden en samen te werken met diverse partners, die gratis toegangskaarten kunnen aanbieden aan hun relaties.

“Je hoeft geen verstand van kunst te hebben om te weten of je iets mooi vindt of niet. Ook als je nog niet eerder een kunstbeurs bezocht, omdat je bang bent dat je je daar niet thuis voelt, is de Brabant Art Fair dé beurs om kennis te maken met kunst en kunstenaars op een informele, gezellige manier. Kunst is van en voor iedereen en dat willen we iedereen graag laten beleven”, zegt Ashton Broeders, assistent-beursmanager van de Brabant Art Fair.

Kaarten voor de beurs zijn te koop via internet of aan de kassa van de Grote Kerk, op 16 en 17 maart.

Laat een Reactie achter