Tranen van Van Cooth, het meezingfeest van het zonnige zuiden, vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus. Vanaf 13:00 uur zal de hele binnenstad opleven met kleurrijk gebrachte liederen van wel 30 verschillende zangkoren uit Breda en omgeving. Om 15:00 uur vindt het meezingfeest plaats op de hoek van de Keizerstraat, vlak voor MEZZ.

Vorig jaar zat het weer wat tegen maar dat mocht de pret niet drukken. Verspreid door de mooiste straten van Breda stonden de koren hun prachtige liederen te zingen en op het podium bij MEZZ voor de deur was het een groot meezingfestijn met artiesten als John de Bever, Peter Beense en Sieneke. Helaas dan wel met een poncho aan maar die lach krijg je echt niet zomaar van iemands gezicht.

Eerste namen bekend

Dit jaar wordt het dus duimen voor beter weer maar aan de artiesten zal het niet gaan liggen. Met trots kunnen we namelijk al verklappen dat niemand minder dan Django Wagner, Beppie Kraft en Corry Konings op het podium aan de Keizerstraat staan.

Django Wagner

Django Wagner, wie kent hem niet. De man achter de hits ‘Kali’, ‘Mooie Blauwe Ogen’ en tal van andere prachtige nummers. Hij mocht in 2015 al een Edison ontvangen en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandstalige muziek.

Oergodin

Naast Django zal ook Beppie Kraft, de oergodin van de Limburgse volksmuziek, optreden op het festival. Uiteraard is ze verantwoordelijk voor dat prachtnummer ‘In d’n Hiemel’ maar ook bewijst ze al ruim 50 jaar één van de populairste zangeressen van Limburg te zijn.

Koningin van het Levenslied

Als het over populaire zangeressen gaat is er natuurlijk één die niet mag ontbreken: Corry Konings. Het aantal top40 noteringen die zij op haar naam mag schrijven is niet meer op twee handen te tellen, zelfs niet op acht. Haar bijdrage aan de Nederlandse muziek is ongekend groot en speciaal voor haar 50 jarig jubileum als artiest treedt ze extra lang op tijdens de Tranen van van Cooth.

Binnenkort meer namen

De aankomende tijd worden nog meer artiesten en alle koren bekend gemaakt. Houd de kanalen van Tranen van Van Cooth in de gaten of check de gloednieuwe website.

Laat een Reactie achter