Eencellige wezens die op beertjes lijken, een beeld van suiker, het geluid van wolken, hoe klinkt een kubus, de stem als beeldend materiaal?

Op donderdag 20 april 2023 meren de schepen van Kaalstaart aan in de Belcrumhaven.

De schepen van dit drijvend bètakunstfestival zullen het hele weekend aan de Veilingkade liggen. 

Het festival richt zich op bètakunst en nieuwe ambachten en biedt een podium aan kunstenaars die zich bezighouden op het snijvlak van kunst en wetenschap, techniek, nieuwe materialen en ambachten. Voor het tweede jaar op rij is het festival in Breda te gast bij MotMot gallery en bij IDFX in de Belcrumhaven. 

Aan boord van de twee binnenvaartschepen komen biokunst, techniek en wetenschap elkaar tegen in een levendige mix van disciplines. Het belooft een weekend te worden met ingenieuze mechanieken en nieuwe materialen, van stille verwondering tot regelrecht spektakel, vol optisch en ander bedrog.

Maker meetup

Op donderdag 20 april organiseert het festival een maker meetup waarbij alle fablabs, hackerspaces en andere maakplekken worden uitgenodigd voor een avond op een van de schepen: de Serendiep. Makers kunnen een project meenemen of een pitch voorbereiden over een project waar ze mee bezig zijn. 

Aanmelden via info@kaalstaart.nl | Locatie: op de Serendiep, Veilingkade Breda | Entree: 10,- 

Exposities

Op zaterdag 22 tussen 12:00 en 22:00 en zondag 23 tussen 12:00 en 17:00 april kun je de exposities van het Kaalstaart festival bewonderen  Entree: gratis

Bezoekersinformatie:

Adress: Belcrumhaven, Veilingkade, Breda. Meer informatie over deelnemende kunstenaars en het festival staat op de website www.kaalstaart.nl