Breda heeft zoveel verschillende restaurants dat er meer dan genoeg te kiezen valt. Alleen al op de Grote Markt, midden in de binnenstad, vind je verschillende Italiaanse eetgelegenheden naast elkaar. Het is hier altijd goed vertoeven, zeker wanneer de terrassen open zijn.

Een stukje Italië in Breda

Wil je echt lekker eten in een Italiaans restaurant in Breda? Neem dan eens een kijkje op een van onderstaande plekken. Je zult blij verrast worden door de hoge kwaliteit eten.

Pizza!

Wie aan Italië denkt, denkt als eerste aan pizza. Toch? Pizzeria’s genoeg in Breda, maar als je dan toch moet kiezen ga je naar pizzeria Da Atillio. Dat is meteen het oudste specialiteitenrestaurant in Breda en je vindt er pizza zoals ze die alleen in Italië maken. Met een dunne bodem dus. De pizzeria heeft alle typische Italiaanse pizza’s die je mag verwachten. Het interieur zelf is dan wel vrij simpel van opzet, dus verwacht geen groots onthaal of een extreem huiselijke sfeer.
Da Atillio is al 30 jaar (!) gevestigd in Breda, aan de Grote Markt 35-37.

En nog een keer pizza!

Overheerlijke pizza eet je ook bij Pazzi. Hier vind je geen klassieke korst, maar net als bij Da Atillio de echte Italiaanse dunne krokante bodem. Het geheim? Bij Italiaans restaurant Pazzi gebruiken ze uitsluitend uit Italië geïmporteerde ingrediënten. En de recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. Naast pizza staat er een groot assortiment antipasta op het menu. Lekker om samen te delen! Als toetje moet je wel de huisgemaakte tiramisu proeven natuurlijk.
Om te dineren bij Pazzi loop je vanuit de Grote Markt naar het Van Coothplein 33.

Het kleinste Italiaans restaurant van Breda

Geen zin in drukte? In de rustige Akkerstraat, tussen de Grote Markt en het Van Coothplein in, ligt het kleine Italiaans restaurant Dolce e Salato. Hier word je warm welkom geheten. Hier geniet je van het lekkerste Italiaanse eten dat je kunt krijgen. Op het menu staat natuurlijk pizza, pasta en lasagne, maar ook diverse vlees- en visgerechten. Alles is vers bereid en binnen heb je een open keuken. Dolce e Salato doet daarnaast veel aan bezorging, waardoor het wel een drukte van belang is.

Kies jouw favoriete Italiaanse plekje

Wil je romantisch dineren in een Italiaans restaurant in Breda? Dan kun je juist beter Dolce e Salato overslaan en naar een van de andere Italiaanse restaurants in de binnenstad gaan. Zo is er naast bovenstaande plekken bijvoorbeeld restaurant Il Padrino op de Grote Markt, het authentieke Barlucca aan het Van Coothplein, de Pasta Kantine in de Veemarktstraat of smul van pizza uit de steenoven van Pizza Cantina aan de Oranjeboomstraat. Keuze genoeg! Buon Appetito!

Neem contact op met de Bredase horeca voor je reservering!