Op donderdag 15 juni zullen alle eerstejaars studenten Toerisme, Leisure & Marketing van De Rooi pannen in multidisciplinaire groepen samenkomen voor de HECkathon. Dit evenement, georganiseerd ter gelegenheid van de lancering van het Hospitality Experience Centre, biedt studenten de mogelijkheid om vraagstukken op te lossen die gesteld zijn door prominente organisaties en bedrijven uit Breda.

Van 08.30 uur ’s ochtend tot 20.30 uur ’s avonds zullen studenten in verschillende groepen werken aan uitdagende opdrachten die zijn verstrekt door o.a. Breda Marketing, Groepsuitjes Breda, Surplus, Urban Living Lab, Mezz, Inspirium en de gemeente Breda. De thema’s van de opdrachten zijn gericht op duurzaamheid, stadspromotie, sociaal/maatschappelijk bewustzijn, milieubewustzijn en hospitality.

Om de studenten voor te bereiden op de HECkathon zullen er verschillende workshops plaatsvinden. Deze workshops zullen hen voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om de uitdagingen effectief aan te gaan en innovatieve oplossingen te bedenken.

De dag zal worden afgesloten met een officiële feestelijke lancering van het Hospitality Experience Centre, gevolgd door een prijsuitreiking. Om 18.30 uur zal wethouder Arjen van Drunen deze bijzondere gelegenheid markeren door het centrum officieel te openen.

“Het doel van de HECkathon is om studenten in staat te stellen hun creativiteit en kennis toe te passen op reële uitdagingen die spelen binnen de gastvrijheidssector,” aldus een Jenny van de Laar, praktijk manager Hospitality Experience Centre. “We zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met lokale organisaties en bedrijven om de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te versterken.”

Het Hospitality Experience Centre, gevestigd in Breda, streeft ernaar om een broedplaats te zijn voor innovatie en ontwikkeling binnen de gastvrijheidssector. Het centrum fungeert als een brug tussen onderwijs, bedrijfsleven en de gemeenschap, waarbij studenten en professionals samenwerken aan uitdagende vraagstukken en het bevorderen van de gastvrijheid in Breda en daarbuiten.