Zondag 2 juli was Gluren bij de Buren Breda. Op 50 locaties in Breda lieten lokale amateurkunstenaars zien wat ze in huis hebben. Landelijk openden wel 1000 gastvrije hosts de tuinhekken voor de buren. Zon, ontmoeting en podiumkunsten zorgden voor een zeer geslaagde dag! 

Bezoekers konden wandelend of fietsend naar verschillende optredens. Naast particuliere tuinen, veranderden ook zorglocaties, tuindersverenigingen en hofjes in tijdelijke theaters. Zo stond er een dansgroep bij ontmoetingsplek De Ruimte en een Japanse drumband in de gezellige tuin op De Dreef. 

Programmamaker Chelsi Maas: “Ik ben zelf bij verschillende locaties geweest. Het was prachtig om te zien dat buren die elkaar nooit hebben gesproken nu een heerlijke dag hebben ervaren samen. Verschillende amateurkunstenaars hebben ook echt een goede show neergezet, en natuurlijk ook heel fijn dat het, na de afgelopen dagen, mooi weer was!” Johan van Veen heeft bij verschillende locaties de ontmoetingen en optredens in beeld gebracht. De plaatjes zijn te zien op de Facebookpagina van de organisatie.

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne, en wordt georganiseerd in samenwerking met landelijke en lokale partijen. 

De zomereditie van Gluren bij de Buren is in 2024 terug op zondag 30 juni in onder andere Breda en Den Bosch. Ook is er een wintereditie met optredens in huiskamers, in andere deelnemende steden, op zondag 4 februari 2024.