Breda barst van de restaurants, vooral in de binnenstad. Op de Grote Markt bijvoorbeeld vind je verschillende eetgelegenheden naast elkaar. Wil je uit eten bij een Grieks restaurant in Breda, dan heb je een aantal goede opties. Laat de Grote Markt dan wel even links liggen!

Jouw Griekse avond genieten begint hier

Ga voor een uitstekend Grieks restaurant in Breda vooral naar de Veemarktstraat en schuif aan bij Rhodos Grieks Specialiteiten Restaurant of Grieks restaurant Sirtaki. De naam zegt voldoende, toch?

Traditioneel en onbekend Grieks eten

Restaurant Rhodos heeft de beste Griekse traditionele gerechten en specialiteiten op de kaart staan. Natuurlijk zijn dat de traditionele Griekse schotels, zoals mousaka, stifado en pastisada. Deze gerechten zijn afkomstig uit verschillende delen van Griekenland. Daarnaast kun je de bekende vleesschotels nemen, zoals souflaki, mixed grill en gyros. Je kunt je echter ook laten verrassen door minder bekende gerechten op de menukaart van Rhodos. Probeer eens de ortikia (kwarteltjes), filetto aphrodithe (ossenhaas) of sikoti (kalfslever). De voorgerechten kun je lekker samen eten, zoals het hoort. Twee tot drie gerechten is genoeg voor jullie samen.

Je dineert bij Rhodos in een sfeervol restaurant met een prachtige terrastuin. Rhodos organiseert ook speciale Griekse avonden met live muziek en dans. Zo’n avond is de perfecte kans om je onder te dompelen in de Griekse sferen.

Sfeervol genieten bij Sirtaki

Ook bij Grieks restaurant Sirtaki, in diezelfde Veemarktstraat in Breda, geniet je van echte Griekse gerechten en een sfeervolle omgeving. Sirtaki is een familierestaurant dat de Griekse traditie graag in ere houdt. Ze hebben er Griekse specialiteiten van de grill, uit de oven, uit de pan of uit de frituur. En er staan de lekkerste Griekse toetjes op de kaart. Je kinderen kunnen genieten van een kindermenu, met rijst, appelmoes en salade. Bij binnenkomst ontvang je volgens de traditie een glaasje ouzo. Ook bij Sirtaki geniet je regelmatig van live muziek. Want dansen hoort nu eenmaal bij de Griekse traditie! Het restaurant ontleent zijn naam daar ook aan: de moderne dans die we nu kennen, maar ontstaan is vanuit een volksdans.

Griekse sfeer buiten de binnenstad

Op verdere afstand van het centrum van Breda is Griekse Taverna Tasos een begrip. In dit gezellige restaurant geniet je van heerlijk eten, fijne bediening en goede wijn. Het woord ‘taverna’ zegt het al: een kleine eetgelegenheid (of eethuisje) waar eten uit de streek wordt geserveerd. Ook bij Tasos zorgen vakkundige koks voor het lekkerste Griekse eten. Kies voor de lekkerste vleesschotels, traditioneel bereid, een visschotel of een Griekse pita. De taverne heeft voor de kinderen ook speciale kindermenu’s, dus je kunt gerust met de hele familie uit eten. Taverna Tasos is ideaal voor wanneer je een Grieks restaurant buiten het centrum van Breda zoekt.

Fijne avond!

Al deze Griekse restaurants zijn de perfecte afsluiting van een dagje winkelen of een heerlijk begin van een avondje uit in Breda. Vergeet de Griekse wijn of likeur niet! Smakelijk!