Gezelligheid begint in de keuken! Of jij nu een keukenprins(es) bent of juist niet, een kookworkshop is leuk als uitje met het bedrijf, de familie óf individueel. Want wie houdt er niet van lekker eten? Kookworkshops zijn er te boeken in verschillende soorten. Ga jij voor de Italiaanse of Surinaamse keuken? Of toch voor het maken van sushi?

Wij vertellen je over de mogelijkheden die er in Breda zijn. Want een kookcursus bevat dé ingrediënten voor een gezellig uitje!

Italiaanse kookworkshop

De Italiaanse keuken is erg geliefd en een aantal Italiaanse gerechten zijn in Nederland volledig ingeburgerd. Iedereen kent pizza, spaghetti, macaroni en lasagne. De Italiaanse keuken is eenvoudig, en dat komt omdat er altijd maar een beperkt aantal verse ingrediënten worden gebruikt. De bereiding van de gerechten is niet heel ingewikkeld, maar de smaak is uitzonderlijk lekker!

1. Kookstudio Breda

Tijdens deze Italiaanse avond maak je een heerlijk 4-gangendiner onder begeleiding van de chefkok. De meest culinaire Italiaanse gerechten worden bereid. Bij Kookstudio Breda kun je voor een gezellig en leuk uitje terecht met een groep vanaf 10 personen.

2. Casa Lisetta, Prinsenbeek

Casa Lisetta deelt het speciale Italië-gevoel graag met je. Je kunt er terecht voor verschillende soorten kijkjes in de authentieke Italiaanse keuken. Bijvoorbeeld voor een pizzaworkshop, normale kookworkshop of een kookworkshop voor kinderen.

Sushi workshop

Wat begon als streetfood in Japan is inmiddels uitgegroeid tot een populaire lekkernij in Tokio, Japan en ver daarbuiten. Sushi hapjes bestaan uit met azijn gezuurde rijst en vis, ei, groentes, zeewier en vruchten. Tijdens een kookworkshop sushi maken zal je erachter komen dat een beginner ook zeker lekkere en mooie sushi rolls op tafel kan zetten. Alleen maar leuk om het samen met bekenden te bereiden, en daardoor des ter lekkerder om te proeven!

Lekker en super gezellig sushi maken bij Kookparty Breda. De kookworkshop boek je individueel of als groep. De sushi workshop wordt geleid door een van de enthousiaste en ervaren kookconsulenten. Die jullie alles leert over het samenstellen en bereiden van de perfecte sushi. Er kan ook vegetarische sushi gemaakt worden voor het geval er mensen bij zijn die niet zo van vis houden. De workshop kan gewoon bij jou thuis of op een andere locatie naar keuze worden gehouden.

Koken bij Kookatelier Tafel van 8, Breda

De Tafel van 8 is een gezellig en leerzaam atelier, welke culinaire en creatieve workshops organiseert. Het is gelegen net buiten de bebouwde kom van Breda en hierdoor makkelijk bereikbaar. Bij Kookaltelier Tafel van 8 kun je terecht met 8 tot ca. 35 personen. De sfeer is er bijzonder en het atelier bestaat uit gezellig ingerichte ruimtes die voorzien zijn van grote keukens.

Bij de Tafel van 8 kun je terecht voor het ontdekken van verschillende soorten keukens. De thema’s die gekozen kunnen worden zijn Spaans, Italiaans, Indisch en Fusion waarbij verschillende keukens worden gecombineerd. Ook kun je kiezen voor de kookworkshop ‘Het witte goud’, maar dat kan enkel tijdens het asperge seizoen. Bij de Tafel van 8 krijg je advies, tips en recepten voor het koken. De workshop duurt 4,5 uur waarvan 2 uur koken en 2,5 uur tafelen. Gezelliger en leuker wordt het niet. Succes en eet smakelijk!