Op vrijdag 31 mei is de Marokkaans-Nederlandse theatermaker en acteur Nasrdin Dchar te zien in het Chassé Theater in Breda met zijn voorstelling ‘Ja’. Na afloop van de voorstelling organiseren het theater en Dchar gezamenlijk een Iftar.

De Iftar is de maaltijd die door moslims gezamenlijk wordt gedeeld tijdens de Ramadan, direct na zonsondergang. Op vrijdag 31 mei valt dit moment precies samen met het eind van de voorstelling Ja van Nasrdin Dchar. Een uitgelezen kans voor het theater en Dchar om gezamenlijk een Iftar te organiseren.

‘Iedereen mag aanschuiven’

Tijdens de maaltijd draagt winnares van de El Hijra literatuurprijs Siham Amghar gedichten voor uit eigen werk (over verbinding en samen leven). Daarbij wordt ze muzikaal begeleid op de luit door Hassan Benhammou. Dchar biedt alle aanwezigen de kans om na de voorstelling gezamenlijk te eten. “Gelovig of ongelovig, iedereen mag aanschuiven,” stelt hij.

Ja

De Iftar vindt plaats na afloop van Dchars voorstelling. Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen ‘Oumi’ (over zijn moeder) en ‘Dad’ (over zijn vader en het vaderschap) neemt Dchar het publiek in ‘Ja’ mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

Bekijk hier de trailer van ‘Ja’.

In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling Dad – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘Ja!’ kunt zeggen.

Over Nasrdin Dchar

Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film ‘Rabat’. Hij speelde rollen in diverse films en series en was als gastacteur verbonden aan Theater Rotterdam. Zijn solovoorstelling Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen en ook zijn solo Dad, geschreven samen met Floris van Delft, trok meer dan vijfentwintigduizend bezoekers naar het theater, en is ook op televisie uitgezonden. Dad behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet.

Reserveren

  • Tickets Iftar vr 31 mei – 21.50 uur – € 22,50 – de Iftar is te reserveren t/m zo 26 mei, 17.00 uur (in combinatie met een ticket voor Ja)
  • Tickets voorstelling Ja vr 31 mei — 20.30 – 21.50 uur — vanaf € 12, 35

Kijk voor meer informatie op de website van Chassé Theater.

Laat een Reactie achter