Sinds donderdag 15 juni heeft Breda een Hospitality Experience Center. Het Hospitality Experience Centre,  een initiatief van MBO De Rooi Pannen is een broedplaats voor innovatie en ontwikkeling binnen de gastvrijheidssector.

Het centrum fungeert als een brug tussen onderwijs, bedrijfsleven en de gemeenschap, waarbij studenten en professionals samenwerken aan uitdagende vraagstukken en het bevorderen van de gastvrijheid in Breda en daarbuiten.

Alle eerstejaars studenten Toerisme, Leisure & Marketing hebben in een twaalf uur durende hackaton, in multidisciplinaire groepen samengewerkt aan vraagstukken van o.a de Gemeente Breda, Poppodium Mezz, Surplus/Stichting Elizabeth, Inspirium, Groepsuitjes Breda en het Urban Living Lab.

De feestelijke opening werd uitgevoerd door Boaz Adank (die de wethouder van Onderwijs Arjen van Drunen verving). De wethouder benadrukte het belang van praktijkgericht en pragmatisch onderwijs voor mbo-studenten. “Een belangrijke groep die ertoe doet en erbij hoort.” Dit Hospitality Experience Centre is een schot in de roos” aldus Adank.

“Het doel van de HECkathon was studenten in staat te stellen hun creativiteit en kennis toe te passen op reële uitdagingen die spelen binnen de gastvrijheidssector,” aldus een Jenny van de Laar, praktijk manager Hospitality Experience Centre. “We kijken terug op een geslaagde dag waar veel beleefd, geleerd en opgelost is”. “We zij heel benieuwd welke ideeën er echt gerealiseerd gaan worden”.