Origineel, creatief maar vooral héél erg lekker; een workshop bonbons maken. Verwen jezelf en anderen met dit leuke uitje waarbij je letterlijk en figuurlijk je vingers bij af likt. Leuk als bedrijfsuitje, tijdens een vrijgezellenfeest of in een ander gezelschap. Een bonbonworkshop is pure verwennerij! In Brabant zijn een aantal leuke adresjes te vinden waar je je eigen bonbons kunt maken wanneer je zin hebt in een uitje vol gezelligheid en lekkers.

1. Olala Chocola, Breda

Altijd al iets creatiefs met chocolade willen doen? Bij Olala kan het! Deze gezellige chocolaterie is te vinden aan de Nieuwe Ginnekenstraat in Breda. Je kunt er terecht voor ambachtelijke handgemaakte bonbons, chocolade-artikelen, chocolade-cadeaus, relatiegeschenken én workshops. Want bonbons zijn niet alleen heel lekker om te eten, zelf aan de slag gaan en kennis maken met het chocolade ambacht is nog leuker!

Olala Chocola biedt verschillende workshops aan. Zo kun je kiezen voor een workshopbonbons maken in de basis én een workshop voor ervaren de ‘bonbonmakers’ , bonbons maken deluxe. Ook wordt er onderscheidt gemaakt tussen een workshop met een grote of een kleine groep en kun je bij Olala Chocola terecht voor kinder- en tienerfeestjes. Tijdens de workshops krijg je uitleg over de herkomst van chocolade, hoe er mee te werken en je gaat
zelf bonbons maken.

2. Rudolf Vermeulen Bonbons, Veghel

De ervaring van Rudolf Vermeulen sinds 1939 vormt de ideale basis voor heerlijke bonbons van witte, pure en melkchocolade. Aan de luxe bonbons die je in de winkel zowel los als mooi verpakt kunt vinden, wordt gewerkt in een kleinschalige en flexibele fabriek. De bonbons worden al die tijd al volgens traditioneel recept gemaakt.

Bij Rudolf Vermeulen Bonbons worden bovendien ook workshops georganiseerd waarbij ze inspelen op het seizoen en op belangrijke feestdagen. Heerlijk toch! De workshops worden gegeven voor volwassenen en kinderen waarbij je ondersteunt wordt maar zeker zelf aan de slag gaat met chocolade. Bij de luxere workshop ben je vooral bezig met het moois dat chocolade te bieden heeft en de meest bijzondere creaties bereiden. De workshop bonbons maken voor kinderen zorgt voor een eerste kennismaking met chocolade. De kennismaking die je natuurlijk niet wilt missen. Na een rondleiding in de fabriek kunnen ook de kids zelf aan de slag!

3. Margriet Brand chocola

Wil je meer over chocolade weten? Ontdek dan de ambachtelijke chocoladekunst bij Margriet Brand. Ze geven daar diverse leuke en leerzame chocolade workshops aan volwassenen, kinderen vanaf tien jaar en begeleiders met kinderen. Samen met collega’s, vriendinnen, familie of je kinderen genieten van de heerlijke chocolade en gezelligheid. Want niets is leuker dan om samen dingen te ondernemen. De verschillende workshops die worden gegeven verschillen van groepsgrootte. Een unieke workshop is ‘Chocoladerijk’. Daarin gaat het gieten van chocolade en het proeven ervan samen met een reis door de tijd.

Tijdens de indrukwekkende expositie van chocoladevormen van Peter Koenen wordt er verteld over de 10.000 verschillende (zeldzame) metalen chocoladevormen uit de hele wereld. En nog leuker om daarna te genieten van jouw eigengemaakte bonbons. Geniet ervan met ‘passie voor chocola’!