De Bredase theatermaakster Hanna van Mourik Broekman stelt op woensdag 13 februari deze vraag aan het publiek in het Chassé theater. Samen met stadsdramaturg Kim Zonneveld en het publiek doet zij een poging de identiteit van Breda te vangen. Dit staat garant voor een stormachtig gebeurtenis in het Chassé over wat Breda tot Breda maakt.

Hanna zoekt de verbinding met haar stad. Letterlijk door de stad Breda als onderwerp te nemen. Doormiddel van gesprekken met bijzondere Bredanaars en organisaties probeert ze een stad tot een persoon te maken met wie we in gesprek kunnen. Als vervolg op Stadssalon de Ogenblik, in Electron, brengt Hanna de verhalen van Bredanaren in Stormkamer, de Stad uit het cafe naar het theater.

Stormkamer De Stad

In het Chassé is de Stormkamer, theatraal concept van theatermaker Hanna, tot een sfeervolle huiskamersetting omgevormd. De ontmoetingen met de stad worden in beeld, geluid en met speciale Bredanaars getoond. Stormkamer De Stad is een theatraal verslag van het beeld op Breda. In de Stormkamer is het publiek deelnemer, gast en eigenaar. Samen met Hanna en Kim vangen zij de identiteit van Breda. Of, een poging daartoe.

“Breda is een vrouw die elegant door een straat danst, ze wordt gezien maar kijkt af en toe te veel naar de wolken om de gouden munten op straat te zien liggen.” (bewoner Breda)

Onthulling

Aan iedereen die Hanna en Kim spraken stelden ze de vraag: “Als Breda een mens zou zijn, wat voor mens is het?”. Beeldend kunstenaar Andre Joosten maakte van de verscheidenheid aan antwoorden een kunstwerk. Dit kunstwerk zal deze avond onthuld worden

Andere Stormkamers

In samenwerking met Pakhuis B en Electron: Stadssalon de Ogenblik. Een salon met een unieke Bredanaar als hoofdgast, die met eigen gasten haar, zijn blik op de stad laat zien. In samenwerking met Podium Bloos: Stormkamer De Rechtbank. Een theatrale rechtbank over moraliteit en onze neiging tot een snel oordeel. Stormkamer De Ontmoeting. Een ontmoeting met een ex-gedetineerde waarbij de grens tussen jou en een ex-gedetineerde wordt opgeheven.

Hanna van Mourik Broekman

Hanna werkt al langere tijd in en vanuit Breda. Met haar TG Nomen maakt zij Stormkamers: theatraal vormgegeven arena’s met een gekozen en divers publiek. In een Stormkamer worden middels theatrale interventies visies, gedachtes en ervaringen boven tafel gebracht. Komende jaren maken zij Stormkamers rondom de thema’s criminaliteit, psychiatrie en dus, over de stad Breda.

Dank!

Kunstloc Brabant, Provincie Brabant, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, VSBfonds; Gemeente Breda, Chassé Theater, Podium Bloos.

Kaarten zijn te koop via www.chasse.nl of via 076 530 31 32 en kosten 7,20 per stuk.

Laat een Reactie achter