Aankomend weekend is het zo ver, op zondagmiddag 2 juli 2023 zal het amateurkunstfestival Gluren bij de Buren plaatsvinden in 23 gemeenten door heel Nederland, waaronder in Breda en Den Bosch Met optredens van lokale acts in tientallen tuinen verspreid over de gemeente.

Het is de vijfde keer dat Gluren bij de Buren plaatsvindt in Breda en Den Bosch en er staat weer een bomvol programma klaar. “Ik ben trots op het mooie programma, en ik geloof dat alle bezoekers echt een leuke dag gaan hebben!” zegt programmamaker Chelsi Maas. 

In Brabantse tuinen kunnen bezoekers zondag tussen 13:00 en 18:00 uur genieten van optredens als cabaret, dans, koren, singer-songwriters of theater. Alle optredens zijn gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. De optredens duren een half uur zodat er meerdere optredens bijgewoond kunnen worden. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren. 

Stichting de Bühne, de organisatie achter Gluren bij de Buren, werkt samen met verschillende landelijke en lokale partijen om het festival te realiseren.