Wat denk je ervan om samen met je buren aan tafel aan te schuiven? Nextdoor, het buurtplatform dat buren met elkaar verbindt, roept alle Brabantse buren in Nederland op om tussen 15 en 23 juni samen aan tafel te gaan tijdens de Week van de Buurttafel. Het idee? Een prettige sfeer tussen buurtgenoten creëren en elkaar beter leren kennen. Zo wordt het makkelijker om elkaar te vinden voor hulp, informatie of gewoon wat gezelligheid.

Na twee succesvolle eerdere edities in 2022 en 2023, waarbij in totaal ongeveer 15.000 buren in Nederland samenkwamen om met elkaar te eten en drinken, is het dit jaar tijd voor de derde editie van de Week van de Buurttafel. Wat eerder opviel? Of de Buurttafel nu groot of klein was; elke Buurttafel zorgt voor verbinding in de buurt. En wie wenst er nou niet een fijne buurt met goede buurtcontacten om in te wonen?

“Tijdens de Week van de Buurttafel opende ik mijn tuin voor mijn buren, waar we genoten van traditionele Syrische en Libanese gerechten. Er was volop gelegenheid om een stukje van mijn eigen achtergrond te delen en anderen te leren kennen. Uiteindelijk voelde het alsof we elkaar al jarenlang kenden. Het was een groot succes! Deze activiteit vormde het begin van iets groters. We blijven buurttafels organiseren,” aldus Tony, de organisator van de buurttafel in de Spanburgstraat in Almere.

Oranjegevoel tijdens Week van de Buurttafel 2024
De Week van de Buurttafel valt dit jaar samen met het EK voetbal. Op zondag 16 juni om 15.00 uur speelt het Nederlands elftal tegen Polen, en op vrijdag 21 juni om 21.00 uur tegen Frankrijk. Een perfecte gelegenheid om samen met je buurtgenoten het Nederlands elftal aan te moedigen, onder het genot van een hapje en een drankje.

“Voor de derde keer op een rij organiseren we de Week van de Buurttafel: een jaarlijks terugkerend initiatief van Nextdoor, bedoeld om een vriendelijkere wereld te creëren, waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen. En dat is belangrijk, want uit ons jaarlijks buurtonderzoek werd duidelijk dat maar liefst 65% van de Nederlanders een prettige omgang met buurtgenoten erg belangrijk vindt. Eten verbindt mensen, en is een relatief eenvoudig middel om ze bij elkaar te brengen”, aldus Geert Mol, Country Manager van Nextdoor Nederland.

Buurttafel organiseren?
Wil jij een Buurttafel organiseren? Dat kan! Of het nu een buurtbarbecue, diner, high tea, lunch, picknick, borrel of koffie met gebak is: iedere Buurttafel is waardevol.  Hulp nodig bij de organisatie? Nextdoor biedt een toolkit aan die het allemaal wat makkelijker maakt. Deze toolkit bevat onder andere flyers, posters en voorbeelden voor een planning en begroting.