De provincie Brabant heeft genoeg te bieden. Niet alleen voor de vele toeristen die jaarlijks de provincie bezoeken, maar ook voor zijn eigen inwoners. In de grotere steden is het heerlijk om te winkelen, je slaagt immers altijd. Of bezoek eens een van de vele attracties, bezienswaardigheden of speeltuinen die de provincie rijk is. Maar ook voor de hongerige mens is er volop keuze. De provincie kent heel veel leuke restaurantjes en lunchrooms dan wel met zomers terras, voor elke jaargetijden. Wij hebben nog een paar leuke plekjes voor je op gezocht, zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen.

Broodje Apart in Schijndel

We weten het, er zijn meerdere horecagelegenheden in Brabant waar je terecht kunt voor een goede lunch en waar men medewerkers met een beperking de kans geven mee te draaien in de maatschappij. Toch wilde we Broodje Apart in Schijndel niet over slaan. Het team van deze lunchroom won namelijk in 2018 de prijs als Leukste Restaurant. Bij Broodje Apart probeert met medewerkers, met name jongeren, de mogelijkheid om te leren en zo door te kunnen stromen naar een betaalde baan. Alle facetten komen aan bod, van keuken tot administratie en van bediening tot aan schoonmaak. De gerechten die Broodje Apart serveert zijn eenvoudig maar lekker en buiten de high tea om is er zelfs een high 5. Vijf verschillende biertjes met diverse koude en warme hapjes. Wil je dus eens wat anders? Ga dan eens naar Boordje Apart op de Molenstraat in Schijndel.

Lunchroom de Uitdaging

Ook willen we je nog even mee nemen naar lunchroom De Uitdaging in Ulvenhout. Dee lunchroom is gevestigd in de voormalige pastorie in de Dorpstraat. Je kunt hier terecht voor een huisgemaakt soepje, maar ook voor een lekker belegd broodje of een echte Engelse High Tea. In de zomermaanden is het goed vertoeven op het sfeervolle terras. Geniet van je Quiche van het seizoen of broodje van de week of breng eens een bezoekje aan lunchroom De Uitdaging voor een high wine in plaats van high tea. Keuze genoeg voor de stevige trek of gewoon even een drankje doen op het terras.